WEDSTRIJD MFC SI Heusden-Zolder - ZVK Celtic Houthalen '94  5 - 4  (2-1)

DATUM 21-09-2012  20:00

DOELPUNTEN

VERSLAG Celtic trok naar Zolder toe met maar 2 wisselspelers. Samet stuurde zijn spreekwoordelijke kat, Alessio schakelde zichzelf vorige week voor 6 weken uit en Zakaria moest een weekje rusten met zijn knie. Het beloofde dus een zware avond te worden. Heusden nam de beginfase voor zijn rekening met hoge pressing en Celtic kon geen greep krijgen op de match. In de zevende minuut kon Del Freo dan de bal in 3 tijden voorbij Jordi krijgen, 1-0. Het was zoeken voor Celtic en in de dertiende minuut kan Celal op een vrije trap zwaar uithalen, maar Bervoets gaat goed plat. Celtic kan het tij keren en met een knappe steekpass, kan Celal Antonio op weg helpen aan de verdiende gelijkmaker, 1-1. Drie minuten later breekt Mo nog eens uit op rechts speelt in op Antonio die een knappe actie neerzet, maar opnieuw stuit op Bervoets. Vijf minuten voor de rust kan Celtic Heusden helemaal uit verband spelen, maar opnieuw kan Bervoets, hetzij met een tikkeltje geluk, de poging van Mo onschadelijk maken. Twee minuten te gaan dan en Luyten kan een knap lobje Martens bedienen, die staalhard overhoeks binnenschiet, 2-1. Celtic kan nog één keer prikken, maar opnieuw blijft Bervoets baas over Mo-kes individuele acties. Na de pauze is de eerste echte kans er na vijf minuten als Antonio op Glenn speelt met twee tegen één. Doch Glenn mist zelfvertrouwen en koelbloedigheid om het af te maken. Een minuutje later mag Celal alleen op wandel, draait zich knap voorbij Bervoets, maar de bal belandt net naast. Doch even later krijgt Gaetano de bal goed ingespeeld en puntert de gelijkmaker op het bord, 2-2. Celtic neemt nu de bovenhand op het veld en vooral Dalia kan met twee heerlijke steals de bezoekers lanceren. Een eerste keer treft Gaetano Bervoets op zijn pad. De tweede poging knalde hij zelf in het zijnet. Na elf minuten kan Celtic op een uitbraak met drie-tegen-twee afmaken als Gaetano in het dak van het doel schiet, 2-3, tot grote ergernis van Cyril. Heusden is even van zijn melk en Celtic profiteert optimaal, want Leandro legt de inschuiver klaar voor Mo en het staat 2-4. De match kon beslist geweest zijn bij de steal van Glenn, maar Antonio schiet langs. Punie kan met een punter door het midden milderen tot 3-4. Heusden haalt nu alles uit de kast en twee minuten voor het einde kan Mechelmans een uitgespeelde kans hard binnentrappen, 4-4. Een minuutje voor affluiten krijgt Heusden dan een licht toegekende vrije trap die door Vanwinge wordt omgezet en die meteen voor de beslissing zorgde. Spijtig van het verlies, maar een dikke proficiat voor het geleverde spel. Doe zo verder zou ik zeggen en de punten volgen vanzelf wel…..